Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Філарет зустрівся з військовим США, який дуже любить Росію

    24 березня почесний патріарх Філарет у своїй резиденції зустрівся з американським військовим діячем, капітаном 1-го рангу Військово-морських сил США Гаррі (Юрієм) Табахом.

    Про подію інформує сайт ліквідованого “Київського патріархату”.

    Під час зустрічі, патріарх Філарет вручив Юрію Табаху медаль “За жертовність і любов до України”. Підставою для нагородження називають “велику допомогу Збройним Силам України та волонтерську діяльність”.

    “Ви багато робите для України, щиро підтримуєте наш народ у боротьбі з російським агресором. Для нас це важливо. Ця скромна медаль насправді є символом нашої великої шани та поваги до Вас. Ми переможемо, бо за нами правда, а правда завжди перемагає. Станеться це завдяки підтримці і таких людей, як Ви”, – сказав почесний патріарх Філарет.

    “Без Бога на полі бою, без солдат Бога, яким і Ви є, Ваша Святосте, без віри, не буває перемоги. Українські воїни тим і сильні, що мають бойовий дух і міцну віру. На жаль, Україна нині втрачає кращих синів і доньок, але це ціна за свободу та демократію. Бог посилає випробування Україні, але завдяки цьому українці об‘єдналися. Україна стане великою країною під вашою духовною опікою. У США Вас добре знають і поважають”, – відповів Юрій Табах архієрею.

    Почесний гість з США, окрім вказаного, вручив на знак поваги особистий жетон Ордену Заслуг (орден Легіону), зі своїм позивним.

    Втім, біографія нового друга Філарета породжує чималу кількість питань. У минулому пан Табах відзначався заявами неприхованої симпатії в адресу Росії, досить негативними висловлюваннями у бік української мови, з огляду на що, добрі стосунки американського військового та почесного патріарха виглядають щонайменше підозрілими.

    Для прикладу нагадаємо, “Знай.уа” раніше писало, що капітан першого рангу ВМС США вважає українську мову абсолютно неконкурентною в порівнянні із російською в світі. Він заявив, що “відмовляючись від російської мови, прихильники самостійності самі прирікають себе на поразку в інформаційній боротьбі”.

    На додачу, американський офіцер у відставці висловлюва свої щирі переконання, що Україна програє інформаційну війну. За його словами, наша патріотичність щодо державної української мови – це “дуже дешево і нерозумно”.

    Більш того, Юрій Табах припускає, що Україна може поступитися Донбасом Росії. Про це пише портал “Обозреватель”: “Офіцер ВМС США у відставці Гаррі Табах заявив, що введення на окуповану територію Донбасу миротворчої місії ООН може означати “здачу цієї території”.

    Далі – більше. Табах не приховував свою велику любов до російської армії і спілкувався із російськими пропагандистами.

    Так в інтерв’ю Євгену Кисельову на телеканалі “News One” американський відставний офіцер розповів, що завжди хотів служити в Росії.

    “З моменту Перебудови, – розповів пан Юрій, – мені завжди хотілося служити в Росії. Мені здавалося, що найбільше користі Америці я принесу там, займаючись роззброєнням, особливо ядерних. Я мріяв походити по вулицях мого дитинства”.

    Окремим пунктом варто зазначити, що Юрій Табах перебуваючи в Україні, зустрічався з Андрієм Теліженком, який своєю чергою є близьким другом агента Федеральної служби безпеки РФ Андрія Деркача. І Теліженко, і Деркач потрапили до санкційного списку США як російські агенти та через спроби втручання у виборчий процес в Штатах.

    Скріншот сторінки у Фейсбук Андрія Теліженка

    У ракурсі вказаного, нагадаємо як Філарет також мав контакт з Андрієм Теліженком. 11 грудня 2019 року почесний патріарх зустрівся з політтехнологом. Під час розмови Філарет обговорив, чи краще сказати “проконсультувався”, із експертом, який пізніше потрапить під санкції, у питаннях, що складають взаємний інтерес, зокрема про потребу “збереження УПЦ Київського Патріархату”.

    Таким чином, можна стверджувати, що почесного патріарха Філарета оточили проросійські агенти впливу, які використовують його у гібридній війні проти України і проти Православної церкви України. Навіщо першоєрарх ліквідованого УПЦ КП дозволи таким “друзям” увійти до найближчого кола власного спілкування – питання другорядне.

    Важливо те, що з 2019 року Філарет та його ліквідована структура УПЦ КП, вже як неіснуюча, регулярно завдавала інформаційної шкоди Україні, за допомогою дискредитації ПЦУ, поширенні фейкової інформації, підтримкою сумнівних
    заходів гібридного формату. І вже понад рік проросійські сили і, власне, РПЦ симпатизують “старцю” Філарета, оскільки знайшли в ньому великого союзника в боротьбі проти ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне