Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Представник РПЦ назвав варварством український законопроєкт про заборону пропаганди “русского міра”

    Голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Московського патріархату Владімір Лєгойда з притаманним йому феєричним невіглаством прокоментував законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо засудження ідеології “русского міра”.

    Про це пише російський пропагандистський ресурс “Красная вєсна”, посилаючись на Telegram-канал представника Російської православної церкви.

    “Насильство над совістю, приниження та переслідування тих людей, які відчувають своє єдинство з єдиною Дніпровською купеллю, з якої вийшли всі народи історичної Русі, є прикладом політтехнологічного варварства”, – заявив Лєгойда.

    Представник “русского міра” щиро обурений тим, що, на його думку, в Україні під заборону потрапляє пропаганда спільного історичного спадку двох держав, а законопроєкт прирівнює “русскій мір” до ідеології нацизму.

    У підсумку, потік високодуховної і скрєпоносної думки Владіміра Лєгойди привів його до висновку, що вказаний законопроєкт є спробою посварити два братніх народи, посіяти серед них ворожнечу та розбрат.

    Можна було б запитати у “духовного” Лєгойди, чи не є варварством окупація території суверенної України Російською Федерацією, як і розв’язання кровопролиття в окремих районах Донецької і Луганської областей, катування українських політв’язнів та інші злочини, які Росія вчинила у відношенні України та українського народу?

    Але такі питання, імовірно, залишаться без адекватної відповіді, оскільки нахабне і безмежне лицемірство, постійні спроби звинуватити Україну у ворожнечі, прикриття власної злочинної діяльності за завісою зустрічних обвинувачень давно стали нормою у виконання головних функціонерів як Кремля, так і Російської православної церкви.

    Тож спроби України захистити свої національні інтереси будуть і надалі викликати зашквар офіційної Москви.

    Нагадаємо, народні депутати України фракції “Слуга народу” Олег Дунда та Олександр Аліксійчук внесли до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо засудження ідеології “русского міра”.

    Законопроєкт визначає “русский мір” як родинну форму націонал-соціалізму (нацизму), що є російською зовнішньополітичною стратегією на основі імперіалізму традиційного зразка, підтримки терористичних організацій та формувань, якщо вони діють на підтримку “русского міра”, використання церкви та православ’я в політичних цілях, використання мови як механізму маніпуляції і способу розпалювання ворожнечі.

    Законопроєкт пропонує прирівняти ідеологію “русского міра” до тоталітарних режимів. Автори нормативного-правового акту зазначають, що саме завдяки систематичному насадженню ідеології “русского міра” стала можливою окупація Криму та окремих районів Донбасу.

    Найсвіжіше

    Популярне