П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Дешевий фейк російської пропаганди: “Офіційна китайська делегація до Криму” виявилась групою торгівців з московських ринків

    Російська окупаційна адміністрація Криму поспішила розповсюдити важливу звістку: “9-11 березня цього року регіон відвідала офіційна делегація з Китаю”.

    Гості з Піднебесної провели ряд важливих зустрічей з місцевими чиновниками, відвідали виноробні господарства та курорти півострову. Так званий директор так званого “Кримського державного фонду підтримки підприємництва” Владіслав Ганжара назвав делегацію “офіційною”.

    Новину публікували окупаційні пропагандистські радіостанції “Спутнік”, “Вєсті-Крим” та інші ресурси.

    При цьому, окупаційна адміністрація Криму навіть не приховувала склад “делегації”. Серед гостей були названі: заступник керівника “Асоціації російсько-китайської дружби” Чень Шаньвень, гендиректор Пекінської експортно-імпортної торгівельної компанії “Кай Шен” Чжао Кай і глава ради директорів ЗАТ “Хао Лан” Чень Юн.

    Проте, незабаром були з’ясовані цікаві обставини розпіареного візиту “офіційної китайської делегації”.

    “Каспаров.ру”, посилаючись на “Медузу” пише, що журналісти, спочатку, звернули увагу на той факт, що подію проігнорували авторитетні агенції Китаю “Сіньхуа”, “Жемінь жібао” та офіційні акаунти китайських урядових відомств.

    Кореспонденти звернулись за допомогою до представника московської китайської діаспори, який розповів, що всі троє “членів офіційної делегації” вже протягом багатьох років проживають у Москві. Чень Шаньвень, Чень Юн і Чжао Кай працюють торгівцями товарами легкої промисловості на ринках “Москва” та “Садовод”.

    Коментарі зайві…

    Найсвіжіше

    Популярне