Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Засновник ПВК “Вагнер” Прігожин зібрався захищати активістів “русского міра” у країнах Заходу

    Російський бізнесмен Євгєній Прігожин, якого називають “кухарем Путіна”, пов’язують зі створенням приватної військової компанії “Вагнер”, та який є засновником “фабрики тролів з Ольгіна” і виступає однією з ключових фігур в російсько-українській інформаційній війні, заснував організацію “Фонд боротьби з репресіями”.

    Про це пише “Полит.ру”, посилаючись на пресслужбу компанії Прігожина “Конкорд”.

    Новостворена організація, назва якої нагадує випадковий набір слів, нібито покликана “боротись за права людини у західних країнах і підтримка громадських активістів”.

    Той факт, що особа наближена до Владіміра Путіна зібралась захищати права людини у традиційно демократичних державах, на перший погляд, видаються сміхотворними. Куди більш логічними виглядало б спрямування своїх зусиль на права людей у тих країнах, де панує тоталітаризм та деспотія.

    Та варто пригадати – скрізь, де Російська Федерація волає про необхідність захисту прав громадян, як правило, російськомовних, згодом з’являються російські солдати, найманці і зброя. Вказаний фонд Прігожина, з великою долею імовірності буде тісно співпрацювати з ПВК “Вагнера”, і цілком може відігравати роль такої-собі розвідки зазначеного воєнізованого формування.

    Таким чином, “Фонд боротьби з репресіями” Прігожина варто розглядати не інакше, як черговий міжнародний інструмент агресивного просування “русского міра” далеко за межі Російської Федерації. А державам, у яких будуть відкриті представництва цієї організації, варто буде серйозно задуматись про власну безпеку.

    Видання нагадує, американське Федеральне бюро розслідувань оголосило Євгенія Прігожина у розшук у справі про втручання Російської Федерації у вибори президента США. У відповідь “Кухар Путіна” заявив, що ФБР має намір викрасти його, шоб, прикриваючись надуманими звинуваченнями, незаконно позбавити його волі.

    Найсвіжіше

    Популярне