П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Саїд Ісмагілов: Політика російської влади щодо кримських татар не додасть їй популярності серед них

    Муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов прокоментував журналістам “Радіо Свобода” ситуацію навколо мусульманського цвинтаря “Абдал” неподалік Сімферополя, що в окупованому Російською Федерацією Криму.

    Там російська окупаційна адміністрація прийняла рішення звести паркан, щоб відрізати частину території вказаного цвинтаря під християнські поховання. Щоб узаконити такі дії, окупанти навіть звернулись до підконтрольного Росії муфтіяту Криму, який, звісно ж, погодив такі дії.

    Проте, такі зміни викликали неабияке невдоволення кримських татар. Загальну позицію громади висловив Саїд Ісмагілов, зазначивши, що така політика російської влади щодо кримських татар не додасть їй популярності серед них.

    “Прекрасно розумію таку реакцію мусульманської громади: звісно ж, це обурює, це не може не обурити. Я думаю, що муфтіят по-тихому домовився з адміністрацією, та вони прекрасно знають, як негативно це буде сприйняте мусульманською громадськістю. У світлі політики колабораціонізму, яку проводить кримський муфтіят останні сім років ‒ подібна передача більше ніж половини місць для поховання викличе ще більше несприймання, втрату авторитету та поваги”, – розповів муфтій.

    “Радіо Свобода” звернулась за коментарями з приводу скандальної ситуації і до Духовного управління мусульман Криму, що є підконтрольним РФ, але відповіді, на час публікації, отримано не було.

    Принагідно у засобі масової інформації нагадали, Духовне управління мусульман Криму після анексії півострова Росією в 2014 році припинило координувати свої дії з Меджлісом кримськотатарського народу і перереєструвалося відповідно до російського законодавства, як Духовне управління мусульман Криму і Севастополя (ДУМКС).

    Своєю чергою, “Духовний фронт” нагадує, що це далеко не перша ситуація, коли російська окупаційна адміністрація Криму паплюжить мусульманські цвинтарі на півострові. В лютому цього року стало відомо, що російський фігурист Ілья Авербух має намір побудувати у місті Євпаторія школу зимових видів спорту. Для цього, окупанти виділили йому земельну ділянку, на якій перебувають старовинні мусульманські поховання.

    Найсвіжіше

    Популярне