Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Звертаюсь до вас давньою мовою, яку було довго переслідувано”: Президент Литви заговорив українською в залі парламенту

    У п’ятницю, 19 березня, в рамках свого офіційного візиту до Києва, президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа виступив у Верховній Раді України, пише “ZN.UA”.

    “Дорогі браття і сестри українці”, – під бурхливі оплески присутніх звернувся пан президент Науседа українською мовою з трибуни парламенту. – “Я прибув до вашої України зі звісткою дружби і співпраці. Звертаюсь до вас давньою і достойною мовою, яку було довго переслідувано і знищувано, однак не знищено!”, – наголосив він.

    Високоповажний гість пригадав ключові історичні події, під час яких литовці та українці разом боронили свою гідність у боротьбі зі спільним ворогом.

    “І хоч минуло сім років з початку військової агресії, яка зруйнувала міжнародний лад і злагоду в Європі, ми, литовці, далі твердо кажемо:  Крим – це Україна!”, – сказав  Ґітанас Науседа.

    Він наголосив, що литовський народ виступає за територіальний суверенітет та цілісність України. “Ми вітаємо ініціативу Києва зі створення міжнародної Кримської платформи”, – рішуче запевнив президент Литовської Республіки.

    “Слава Україні!”, – промовив лідер Литви наприкінці потужної промови у стінах Верховної Ради.

    Найсвіжіше

    Популярне