Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль готує підґрунтя для відновлення СССР? Горбачьов назвав розпад Совєтів порушенням волі народу

    Колишній президент СССР Міхаіл Горбачьов впевнений, що референдум 30-річної давнини про збереження Союзу “був необхідним і справедливими”, а розпад СССР став “порушенням волі всього народу”.

    Слова екс-очільника Кремля наводить “Інтерфакс”.

    “Підсумки референдуму були не просто цікавими, а вражаючими: переважна більшість совєтських людей висловились за збереження Совєтського Союзу”, – заявив Горбачьов.

    Він наголосив, що саме на підставі вказаного референдуму відбувся Ново-Огарівський процес з розробки союзного договору, підписання якого зірвав серпневий путч, коли Державний комітет з надзвичайного стану намагався захопити владу в країні.

    “Так була порушена воля народу. Розпад Совєтського Союзу – це було не що інше, як порушення волі всього народу”, – підкреслив Горбачьов.

    “Інтерфакс” нагадує, референдум про збереження СССР – єдиний за всю історію Союзу всезагальний референдум, який відбувся 17 березня 1991 року. З 185,6 мільйонів виборців 113,5 мільйонів (76,4%) проголосували “за” збереження оновленого СРСР. Проте, після подій серпневого путчу, 8 грудня 1991 року глави трьох держав-зановниць СССР (Росії, України, Білорусі) Борис Єльцин, Леонід Кравчук і Станіслав Шушкевич підписали Біловезьку угоду про припинення діяльності СССР і створення Співдружності Незалежних держав.

    Взагалі на вказану новину можна було б і не звертати особливої уваги, оскільки серед людей віком 80+ досить часто спостерігається синдром стійкого порушення когнітивних функцій внаслідок органічного ураження мозку (деменція). Проте, пересторогу повинен викликати той факт, що ідея “порушення волі народу” прозвучав у Росії.

    Складається таке враження, що сучасний Кремль готує інформаційне підґрунтя для “відновлення історичної справедливості”, “виконання волі всього народу” і незабаром розпочне реанімацію давно перегнилого і перетравленого санітарами історії трупу Совєтського Союзу, докладаючи титанічних зусиль для відновлення СССР у межах державних кордонів 1991 року.

    А той факт, що велика частина населення, що проживає на території розваленого СССР народилось в умовах свободи і не бажає відновлення рабовласницького ладу, офіційну Москву фактично не турбує. Як і не турбує страх забруднити власні руки у крові тих людей, які не захочуть повертатись до імперії зла.

    Найсвіжіше

    Популярне