Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині у фундамент храму ПЦУ заклали капсулу-послання майбутнім поколінням

    На території військової частини 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу нещодавно було закладено храм на честь Архистратига Божого Михаїла. Місце будівництва тоді було освячене, отримано благословення. А в березні цього року у фундамент споруди було закладено капсулу-послання майбутнім поколінням, повідомляє Лиманська Агенція Новин.

    “Сьогодні буде закладена капсула до каплички. Меценатом будівництва цієї каплички виступив депутат Одеської обласної ради Олег Кутателадзе. В ній будуть проводитись служби в пам’ять померлих воїнів, а також за здоров’я тих, хто буде йти захищати нашу Батьківщину”, – повідомила помічниця депутата Світлана Дідоводюк.

    Світлина: Лиманська Агенція Новин

    Освятили капсулу протоєрей отець Миколай та протоєрей отець Роман. Вони зачитали й саме послання з пам’ятною датою та згадали про тих, хто причетний до будівництва каплички перед тим, як покласти його у капсулу. Далі лист-послання нащадкам помістили у капсулу, яку й заклали у фундамент каплиці на честь Архистратига Божого Михаїла.

    Світлина: 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу/фейсбук

    “Важко переоцінити значення цієї події для нашої частини, й взагалі. Зараз йде становлення нової української армії, нових звичаїв, традицій, а мабуть, і відродження тих, що були за часів козацтва”, – заявив Григорій Бондаренко, який виконує обов’язки капелана.

    Світлина: Лиманська Агенція Новин

    Григорій Бондаренко вважає, що без віри в Бога людина не зможе нічого, що це основа всьому. Будь-який крок у житті потрібно робити з молитвою та завжди звертатися до Творця. Добре те, що коли добудують цю капличку, до неї будуть приходити військові, їхні рідні та близькі.

    Найсвіжіше

    Популярне