П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Активісти країн Європи об’єднались проти звірств російських найманців

    Активісти та правозахисники країн Європи об’єднали зусилля з поліцією та слідчими ООН для збору свідчень, фотографій, відеофайлів, які викривають злочини, скоєні бойовиками російських приватних військових компаній (ПВК) під час конфлікту в Сирії.

    Про це інформує “Guildhall” з посиланням на France 24.

    Юридичний тиск на найманців ПВК “Вагнера”, а мова йде саме про цю секретну армію Кремля, пов’язаний з низкою проваджень, які здійснюють європейські країни у зв’язку з тортурами та репресіями, до яких вдався режим Асада.

    Відомі правозахисні групи з Франції, Сирії та Росії започаткували кримінальне розслідування проти російських найманців, які 2017 року обезголовили людину після того, як його було звинувачено у дезертирстві з сирійської армії.

    Судовий розгляд справи дає правозахисникам рідкісну можливість розкрити широкому загалу суть діяльності ПВК “Вагнера” через декілька років після того, як з’явились перші повідомлення про звірства бойовиків на Близькому Сході та Африці.

    “Людям, які уникнули покарання після вчинення подібних злочинів, випадає можливість повторити їх у Чечні, Україні та Сирії. В решті решт, вони повертаються до Росії і гуляють по вулицях”, – наголошують правозахисники.

    У заяві Міжнародної федерації прав людини (FIDH), “Меморіалу” та Сирійського центру ЗМІ та свободи слова йдеться, що вони надали докази, які пов’язують щонайменше одного фігуранта справи про звірячу страту звинуваченого в дезертирстві з ПВК “Вагнера”.

    Найсвіжіше

    Популярне