Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Представники ПЦУ, УГКЦ та юдейських громад вакцинувалися в прямому ефірі

    Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ), представники Православної церкви України (ПЦУ) та юдейських громад зробили щеплення вакциною від COVID. Своїм прикладом вони показали, що не існує релігійних підстав для відмови від вакцинації.

    Відео вакцинації транслювалося наживо на сторінці Міністерства охорони здоров’я в соцмережах. У заході також взяли участь лікарі і один чиновник — керівник відділу з питань релігій Секретаріату Кабінету Міністрів Андрій Юраш.

    «Медики сьогодні заслуговують молитви уваги і вдячності всього українського народу. Коли хтось вирішує вакцинуватись чи ні — слухайте ваших лікарів. Не читайте якоїсь неясної преси, перевіряйте джерела інформації, слухайте ваших лікарів, зокрема сімейних лікарів», — заявив після щеплення глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Він також наголосив, що вакцинація має бути добровільною, доступною та безпечною.

    За словами архімандрита Михайлівського монастиря ПЦУ Лаврентія (Живчика), церква приймає вакцинацію як спосіб, принаймні, обмежити поширення коронавірусу. «Розуміємо, що Бог в різний спосіб турбується про життя і здоров’я людини тож і цей спосіб можемо розглядати як частину Божого промислу», — заявив священник.

    Представника ПЦУ підтримав головний рабин Києва Йонатан Беніамін Маркович. «Одне з найважливіших правил юдейської традиції — людина має робити все що можливо, щоб бути здоровою. Щоб вона була здоровою і щоб її оточення було здоровим. Будь ласка, менше слухайте людей, вони не спеціалісти. А слухайте у всьому спеціалістів», — заявив представник єврейської громади.

    Найсвіжіше

    Популярне