Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Осередок “русского міра”: Об’єднання українських товариств Латвії виключено зі складу СКУ

    Світовий конгрес українців (СКУ) вперше за свою історію виключив зі свого складу Об’єднання українських товариств (ОУТ) Латвії через його “антиукраїнську позицію”.

    Про це пише “НВ” посилаючись на пресслужбу СКУ.

    Повідомляється, що члени та керівники ОУТ Латвії розповсюджують в соцмережах антиукраїнські заяви, ретранслюють кремлівську пропаганду про Україну, Революцію Гідності та війну на Донбасі.

    Окрім цього, представники українських товариств цієї країни Балтії неодноразово брали участь в заходах посольства Російської Федерації в Латвії, а також акціях, що пропагують ідеологію “русского мира”.

    Зокрема, в ОУТ Латвії полюбляють називали українську владу “фашистською гунтою” яка вбиває дітей.

    На додачу, латвійські об’єднання українців займаються просуванням ідеї про створення новоросійської республіки, ідеалізують терористів та військових злочинців на тимчасово окупованих територіях України, зокрема Олександра Захарченка. Товариства співпрацюють з російськими пропагандистськими ЗМІ та здійснюють підтримку проросійських радикальних груп у Латвії, які підривають її суверенітет, а також, пропагандують у Латвії заборонену радянську символіку та історію.

    У Конгресі зазначили, що представникам ОУТ Латвії було надано можливість пояснити гучну антиукраїнську діяльність, однак там проігнорували це.

    “СКУ вважає неприпустимим членство в СКУ будь-якої організації, яка пропагує антиукраїнську політику та співпрацює з російськими владними структурами”, – лаконічно прокоментував рішення Конгресу президент СКУ Павло Ґрод.

    Найсвіжіше

    Популярне