П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Намісник Києво-Печерської лаври РПЦвУ розповів як сповідував серійного вбивцю і відмовився видати його правоохоронцям

    Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Російської православної церкви в Україні Павло (Лебідь) відзначився гучним зізнанням. У черговій серії кінопроєкту Оксани Марченко “Паломніца” він розповів, як до нього на сповідь приходив задовго до затримання загальновідомий серійний вбивця і пропонував заявити на нього до міліції, але священнослужитель відмовився зробити це.

    Про це пише “Главком” посилаючись на слова самого архієрея.

    Авторка “Паломніци” звернулась до намісника лаври з проханням розповісти історії “дуже важливих покаянь”. На що митрополит Павло (Лебідь) пригадав випадок, як декілька десятиліть тому він сповідав крупного серійного вбивцю, якого розшукувала вся міліція.

    “Ви пам’ятаєте був такий чоловік, який вбив 56 людей? Він помер вже”, – розпочав оповідь архієрей і у цей час автори фільму транслюють кадри, на яких зображено маніяка Анатолія Онопрієнка, який, за офіційними даними, позбавив життя 52 осіб.

    “Прийшов він до мене на сповідь у Ново-Волинську. І Каже: “Я вбив”. Я кажу: “Ну усвідомлюєте”. Він: “Заявляй на мене, йди в міліцію”. Я кажу: “Знаєте, я не дільничний на вас заявляти. І мая мета – привести вас до покаяння. І не робіть більше нікому зла. Якщо ви тільки піднімете руку ще на когось, вас спіймають і без мене”, – переказав своє спілкування із злочинцем митрополит РПЦвУ Павло (Лебідь).

    У фільмі священнослужитель стверджує, що відпустив гріхи зловмиснику, але у подальшому, його слова виявились пророчими – коли вбивця продовжив свою темну справу, – його схопили.

    “Тому, що Павло сказав, що якщо я скою ще якесь вбивство, я попадусь”, – так, за словами намісника лаври, під час суду заявив Онопрієнко.

    “Главком” нагадує: Анатолій Онопрієнко (1959-2013) – серійний вбивця. У період з 1989 по 1996 роки вбив 52 людини. Його злочини призвели до жвавої дискусії про доцільність смертної кари в Україні.

    Також, інформаційна агенція нагадує, кума Владіміра Путіна і дружина лідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука Оксана Марченко презентувала власний авторський проєкт “Паломніца”. Вона стверджує, що на це її благословив очільник РПЦвУ (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський).

    У серіалі знімались гендиректор телеканалу “Спас”, українофоб Борис Корчєвніков, намісник Києво-Печерської лаври митрополит РПЦвУ Павло (Лебідь), колишня соратниця президента-втікача Віктора Януковича Анна Герман. “Паломніца” повинна була транслюватись на телеканалі “Zik”, який було заблоковано через санкції.

    19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата України Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

    Найсвіжіше

    Популярне