Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    США підозрюють Росію в кампанії з дезінформації проти COVID-вакцин, – світові ЗМІ

    Американські чиновники підозрюють, що Росія провела кампанію з дезінформації щодо західних вакцин проти коронавірусу. Зокрема пропаганда РФ має на меті підірвати довіру до Pfizer.

    Про це повідомляє Wall Street Journal.

    У Центрі глобальної взаємодії Держдепартаменту США говорять про щонайменше чотири публікації, які могли бути пов’язані з діяльністю російської розвідки.

    Зокрема, певні сайти зосереджували увагу на новинах про побічні ефекти вакцини від Pfizer та інших західних препаратів, переконували, що в США поспішно схвалили для використання вакцину Pfizer та вводили в оману читачів.

    Мова йде про сайти New Eastern Outlook, Oriental Review, News Front (базується в окупованому Криму) і Rebel Inside. Всі вони контролюються російськими спецслужбами – Службою зовнішньої розвідки, ФСБ і розвідувальним управлінням Генерального штабу збройних сил Росії.

    Наголошується, що в цих сайтів невелика аудиторія, але потенційно дані з цих сайтів можуть передруковувати більш великі російські та міжнародні ЗМІ.

    «Ми можемо сказати, що ці відділення (ЗМІ) безпосередньо пов’язані з російськими спецслужбами», – заявив представник Держдепу, щодо місць, що стоять за кампанією дезінформації. «Усі вони знаходяться в іноземній власності і базуються за межами США. Вони сильно відрізняються за своїм охопленням, тоном, аудиторією, але всі вони є частиною російської екосистеми пропаганди та дезінформації».

    Нагадаємо, Далай-лама отримав щеплення вакциною Covishield, яку купила Україна. Також митрополит ПЦУ закликав вакцинуватись. Водночас ми повідомляли, що єпископ Ужгородський Варсонофій одним із перших у ПЦУ вакцинувався від коронавірусу.

    Найсвіжіше

    Популярне