Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ: Ми не маємо вибору, ми мусимо вакцинуватись

    Церква, духовенство завжди виступає за високоморальне життя українського народу. Але часто ми не можемо донести це до людей, б’ємо на сполох вже тоді, коли криза.

    Таку думку висловив митрополит Чернівецький і Буковинський Православної церкви України Данило, передає інформаційне агентство АСС

    «Є в народі мудрість: «Коли коней вкрали – тоді господар сарай замкнув». Ось так і ми сьогодні б`ємо на сполох, що пандемія, ми вмираємо. Ми сьогодні довірилися медицині, лікарі стали наче інші боги, яким ми себе довіряємо. Вибору у нас немає. І ніхто з нас не заховається. Пандемія вибирає сама, вона нікого не щадить: ні рядового, ні кабінетного. Ми не маємо вибору. Ми мусимо вакцинуватись», – наголосив владика.

    Нагадаємо, єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій одним із перших серед єпископату Православної Церкви України вакцинувався від коронавірусу.

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій оприлюднила заяву щодо початку процесу вакцинації від COVID-19 в Україні, у якій запевнила, що вакцинація, як медична процедура, не має релігійної складової та не перешкоджає реалізації свободи віросповідання і тому не можна її забороняти. Водночас вона повинна здійснюватися добровільно і бути доступною усім людям.

    Найсвіжіше

    Популярне