Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Співробітники СБУ допитали кума Путіна Віктора Медведчука у справі про державну зраду

    9 березня співробітники Служби безпеки України провели допит народного депутата, лідера ОПЗЖ та кума президента РФ Владіміра Путіна Віктора Медведчука в рамках розслідування справи про державну зраду.

    Про це пише “Главком” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

    Повідомляється, що про слідчі дії у відношенні одного з найвідоміших проросійських політиків України розповіло джерело у правоохоронних органах.

    «Медведчука у вівторок допитали в СБУ», – сказав співрозмовник агентства, додавши, що справа, у рамках якої здійснювалася слідча дія, стосується державної зради. Подробиці допиту, а також його можливі процесуальні наслідки для Медведчука, на разі, не повідомляються.

    Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким були передбачені санкції проти народного депутата України Тараса Козака та компаній, які володіють ліцензіями телеканалів “групи Медведчука” – “112”, NewsOne і ZIK.

    19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Згодом в одному з інтернет-видань було оприлюднено запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука, які в 2014 році обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

    Експертизу “плівок Суркова-Медведчука” проведуть фахівці Служби безпеки України.

    Найсвіжіше

    Популярне