П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мюнхені вандали облили невідомою речовиною могилу Степана Бандери

    У Мюнхені вкотре спаплюжили могилу Степана Бандери. Посол України в Німеччині закликає поліцію знайти та покарати винних.

    Посол України в Німеччині Андрій Мельник в неділю, 7 березня, повідомив про акт вандалізму на могилі Степана Бандери в Мюнхені. За його словами, її “облили невідомою речовиною”. Посол закликав німецьку поліцію знайти та покарати винних.

    Про це повідомляє DW.

    Згідно з Кримінальним кодексом Німеччини, плюндрування могили вважається злочином, за який передбачається покарання у вигляді грошового штрафу або позбавлення волі до трьох років. Акти вандалізму на могилі Бандери трапляються досить часто, востаннє про це повідомлялося в 2018 році.

    Нагадаємо,  Український інститут національної пам’яті (УІНП) і благодійний фонд «Героїка» запустили геоінформаційну систему «Віртуальний некрополь української еміграції». У відкритому доступі на онлайн-ресурсі necropolis.uinp.gov.ua зібрано інформацію про місця поховання представників української політичної, військової, наукової та мистецької еліти по усьому світу.

    Найсвіжіше

    Популярне