П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія кривих дзеркал: Син співробітника НКВД заявив, що родичі репресованих паплюжать честь “чекіста”

    Те, що Російська Федерація існує у якійсь спотвореній реальності давно ні для кого не таємниця. Там, під прикриттям “духовності” та “патріотизму”, часто переховуються маразм, середньовічне дикунство та відверта злочинна діяльність.

    Тож мало хто, напевно, здивується, що у відносинах ката та його жертв, саме кат може бути визнаний потерпілою стороною.

    “Каспаров.ру”, з посиланням на сайт Karagodin.org розповідає про досвід історика-дослідника Дєніса Карагодіна, який вивчав обставини вбивства свого прадіда Стєпана Карагодіна співробітниками Народного комісаріату внутрішніх справ СРСР (НКВД).

    Історик виявив, що у страті брав безпосередню участь “чекіст” Алєксєй Мітюшов, чий підпис стоїть на виписці з акту про розстріл Стєпана Карагодіна. При цьому, на сайті дослідника вказано і джерело отримання відповідної інформації: архіви Федеральної служби безпеки РФ, військової прокуратури, Міністерства оборони РФ, МВС РФ, а також, інших державних та муніципальних установ.

    Однак, проведене дослідження не лишилось поза увагою родичів співробітника НКВД. Зокрема повідомляється, що син “чекіста” Алєксєя Мітюшова подав заяву до поліції Новосибірська у відношенні історика Карагодіна, у якій зазначив, що інформація, яку оприлюднив історик, дискредитують ім’я його батька.

    Відомо, що Дєніс Карагодін вже був опитаний співробітниками поліції у рамках перевірки обставин, викладених у заяві. Історик підтвердив поліціянтам, що в його розпорядженні є інформація про співробітника Алєксєя Мітюшова, як про особу, яка брала участь у вбивстві його прадіда Степана Карагодіна, і ці відомості він отримав з ФСБ РФ.

    Найгірше у цій ситуації те, що навіть якщо сучасні правоохоронці визнають правоту історика-дослідника, для нього ця історія, імовірно, матиме не найкраще завершення. Спадковий чекіст Мітюшов, як справжній хранитель російських традицій, може зустріти історика Карагодіна десь неподалік Луб’янки, і з хитрою посмішкою та виблискуючи маузером чи наганом може сказати магічні слова “можем повторить”.

    Найсвіжіше

    Популярне