П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна та голова Представництва МОМ оголосили старт масштабного проєкту підтримки ветеранів

    Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та голова Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Ан Нгуєн підписали спільний План Діяльності. Документ передбачає започаткування проєкту міжнародної технічної допомоги “Соціально-економічна підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та членів їхніх сімей”.

    Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Мінветеранів.

    Відомо, що підтримку та фінансування ініціативи здійснюватиме Європейський Союз, а сама програма допомоги орієнтована на ветеранів АТО/ООС, населення, що постраждало внаслідок війни на Донбасі та на ветеранські хаби, що будуть визначені у процесі реалізації проєкту.

    Кінцевим терміном виконання проєкту визначено травень 2022 року, загальний бюджет програми становитиме два мільйони євро.

    “Ми вдячні міжнародним організаціям, які допомагають нам адаптувати ветеранів до мирного життя, підтримують наших захисників і переймаються їхнім ментальним здоров’ям, надають можливості для психологічної реабілітації. Особливо це важливо для ветеранів з пораненнями та громадян, які раніше проживали на окупованих територіях, а з початком війни пішли захищати країну”, – зазначила Юлія Лапутіна.

    За словами пана Ан Нгуєна, українські ветерани та їхні родини – досить велика частина суспільства і ця категорія цікава для МОМ.

    “Ми розглядаємо багато різних проєктів, важливим аспектом яких є соціальна складова. Наявність необхідної підтримки зможе повернути ветеранів до активного життя. Наша організація працює у правовому полі, налагоджує контакти з владою та бізнесом і це теж сприятиме комунікації з родинами і громадою”, – зауважив Голова Представництва МОМ в Україні.

    У повідомленні йдеться, що сторони очікують вагомих результатів від започаткованого проєкту. За допомогою вказаної програми підтримки ветеранів вдастся поглибити професійні навички захисників України, що необхідні для працевлаштування або започаткування власної справи.

    Окрім цього, очікуваним результатом має стати створення у громадах мережі підтримки успішної реінтеграції ветеранів, покращення можливостей постачальників послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

    У цілому, програма спрямована на зміцнення потенціалу Мінветеранів України у сфері розробки та реалізації політики у сфері захисту прав ветеранів.

    “Одне з головних питань дня нас – створення умов для ведення ветеранського бізнесу. Це допоможе створити додаткові робочі місця для ветеранів, які повертаються після захисту країни додому. Ще одне важливе питання – перехід з військового до цивільного життя. Для цього необхідно дати нашим захисникам певні знання та навички для опанування цивільних професій. Це може бути ІТ сфера, аграрний бізнес та інші проєкти”, – підвела підсумок зустрічі Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне