Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Посол Сербії в Чорногорії зустрівся із Вселенським патріархом

    Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Сербія в Чорногорії Владімір Божовіч відвідав Літургію в Патріаршій церкві Святого Георгія при Вселенському Патріархаті і зустрівся із Вселенським патріархом Варфоломієм у день його народження.

    Про це повідомляє romalewfronimati з посиланням на borba.me.

    З нагоди дня народження пан Божович передав Святішому Вселенському патріарху Варфоломію привітання та побажання президента Сербії Александара Вучича та Блаженнішого патріарха Сербського Порфірія.

    Вселенський патріарх подякував і тепло відповів привітанням президенту Сербії, який надіслав запрошення відвідати Вселенський Патріархат, високо оцінивши зусилля сербської держави та особисто президента Вучича щодо боротьби з пандемією Covid-19 та процесом вакцинації в Сербії. Нагадаємо, вакцину зробив сам патріарх Варфоломій і закликав усіх віруючих робити те саме.

    Його Всесвятість також привітав патріарха Сербського Порфірія та висловив своє бажання добрих відносин та продовження співпраці, а також надію та сподівання на те, що патріарх Порфірій невдовзі буде прийнятий у Вселенському Патріархаті під час його першого офіційного візиту. Вселенський патріарх згадав про спочилого патріарха Сербії Ірінея та митрополита Чорногорії Амфілохія, з яким вони навчались разом, і з особливим почуттям висловив свій жаль з приводу їхньої смерті.

    Посол Божовіч проінформував Вселенського патріарха Варфоломія про політичну ситуацію в Чорногорії, особливо з огляду на всі події, пов’язані з нещодавно прийнятим законом про релігійну свободу.

    Пан Божовіч подякував Вселенському патріарху за можливість бути поруч з ним у цей надзвичайний день, що свідчить про велику повагу Його Всесвятості до Республіки Сербії та Сербської православної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне