П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ хочуть, щоб Вселенський патріарх зустрівся з “гонимими” представниками РПЦвУ

    Після того, як пропагандисти Кремля та Російської православної церкви усвідомили, що їхня інформаційна кампанія, погрози релігійною війною та агресивні закиди не вплинули на підготовку візиту Вселенського патріарха Варфоломія І до Києва на святкування 30-ї річниці Незалежності України, адепти “русского міра” виступили з новою ініціативою.

    Глава відділу зовнішніх церковних зносин Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) запропонував, щоб патріарх Варфоломій, якщо він все ж відвідає Україну, звернув увагу на, так звані, порушення прав православних віруючих з боку Православної церкви України, пише “НГ” з посиланням на телеканал “Россія 24”.

    “Розкольники підняли голови, почали нападати на храми канонічної церкви, силою виганяти вірян та священників з церков. Я думаю, якщо патріарх Варфоломій приїде до України, було б добре, щоб він з’їздив і подивися, до чого призвели його дії”, – лицемірно заявив митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв).

    Російський архієрей висловив ще один улюблений кремлівський тезис, що дії Вселенського патріарха не принесли українському народові ані миру, ані єдності. При цьому, він умисно промовчав про роль Росії, яка доклала титанічних зусиль для того, щоб мир і єдність в Україні так і не настали.

    З іншого боку, запропонована Алфєєвим ініціатива відвідати нібито захоплені храми є прекрасною. У такий спосіб патріарх Варфоломій на власні очі побачить, як до “захопленого” храму сходяться місцеві віряни Православної церкви України, а Московський патріархат на гроші Вадима Новинського звозить звідусіль сотні і навіть тисячі фанатичних прихильників “русского міра”, кількість яких явно перевищуватиме навіть чисельність населення того чи іншого населеного пункту.

    Коли Його Всесвятість особисто побачить, як РПЦвУ за вказівкою з Москви штучно перебільшує і “домальовує картинку”, звозить “тітушок” та паломників з різних областей України, і для цього не шкодує ніяких ресурсів, – це прискорить втрату здатності російської пропаганди впливати на процеси у світовому православ’ї.

    Найсвіжіше

    Популярне