П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Тренер ФК “Львів” отримав “гірчичник” за прохання до арбітра розмовляти українською

    Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь направив листа до голови Української асоціації футболу Андрія Павелка щодо мовного інциденту, який стався 20 лютого під час матчу ФК “Львів” та “Колос” між головним тренером “левів” Віталієм Шумським та арбітрами матчу.

    Про це інформує видання “Новинарня” з посиланням на повідомлення на фейсбук-сторінці уповноваженого із захисту державної мови.

    У листі Кремінь просить протягом двох тижнів надати пояснення щодо ситуації з використанням суддями недержавної мови під час обслуговування матчу та пред’явлення жовтої картки (так званого “гірчичника”) тренеру ФК “Львів” за можливою ознакою мовної дискримінації.

    “Ще 20 листопада 2020 року на адресу Української асоціації футболу мною був направлений лист із проханням вжити додаткових організаційних, інформаційних та інших заходів щодо забезпечення виконання Українською асоціацією футболу вимог ЗУ “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо обов’язкового застосування державної мови у своїй діяльності та довести до відома членів Асоціації рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови щодо норм Закону, які стосуються застосування державної мови у діяльності спортивних федерацій”, – йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що інцидент, який стався на матчі 15-го туру УПЛ “Львів” – “Колос” між головним тренером “городян” Віталієм Шумським та арбітрами матчу – Миколою Кривоносовим і Віктором Копієвським, в діях яких можуть бути ознаки порушення норм закону.

    “Для ухвалення подальшого рішення прошу в двотижневий термін надати пояснення щодо ситуації з використанням суддями недержавної мови під час обслуговування матчу та пред’явлення жовтої картки тренеру ФК “Львів” за можливою ознакою мовної дискримінації”, – наголошується у листі.

    Нагадаємо, 20 лютого наставник футбольного клубу “Львів” Віталій Шумський отримав жовтку картку за прохання до арбітра Віктора Копієвського розмовляти з ним українською під час поєдинку з ФК “Колос”.

    Найсвіжіше

    Популярне