Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    “Примус до російського православ’я”: У російських школах дітям мусульман нав’язують православну культуру

    Імам міста Пласта Челябінської області звернувся до прокуратури зі скаргою на порушення свободи совісті та образу почуттів вірян. “Credo press”, з посиланням на агентство “Сова”, пише, що приводом до заяви стало нав’язування дітям імама, які навчаються у сьомому класі, православної культури та неможливістю дотримуватись норм ісламу.

    Імам розповів, що змушений був шукати нову школу для своїх дітей, після того, як на уроці образотворчості вони намалювали мечеть замість великодніх крашанок, після чого виник досить неприємний скандал. Окрім цього, стурбований батько запевняє, що його дітям не дозволяють молитись у школі, і змушують співати православні церковні піснеспіви.

    На додачу до всього сказаного, повідомляється, що дітям у школі показали кінострічку “Военная приемка. След в истории. 1979. Афганский шторм”, у якому, на думку імама, іслам показаний з вкрай негативного боку, а сам фільм ображає релігійні почуття мусульман.

    Представник ісламського духовенства просить прокуратуру Росії захистити права батьків і дітей, які сповідують іслам. А ми лиш можемо констатувати, що “примус до російського православ’я” став чи не найпомітнішою рисою зовнішньою та внутрішньої політики Кремля.

    Як раніше писав “Духовний фронт”, російська пропагандистка Альона Березовська взяла інтерв’ю у нардепа Вадима Новинського. Інтерв’ю пронизане ідеологією “русского міра” і рясніє заявами, якими українців примушують “сповідувати російське православ’я”.

    Найсвіжіше

    Популярне