П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ та дипломати Швеції вшанують пам’ять великої княгині київської Інгігерди-Ірини

    2019 року виповнилось 1000 років з часу укладання шлюбу великого князя київського Ярослава Мудрого зі шведською принцесою Інгігердою († 1051). Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Національного заповідника “Софія Київська”.

    23 лютого 2021 року минає 970 років із дня її смерті й поховання у саркофазі собору Святої Софії Київської. Цього дня у Національному заповіднику заплановані заходи з вшанування княгині київської Інгігерди-Ірини.

    Повідомляється, що у Софійському соборі біля саркофага Ярослава Мудрого відправиться панахида. У заходах візьме участь предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні п. Тобіас Тиберг.

    Окрім цього, у Будинку митрополита відбудеться лекція кандидатки історичних наук Олени Ясинецької “Правда і міфи про Інгігерду Шведську – велику княгиню Русі-України”, а також, пройде виставка-презентація портретів князя Ярослава Мудрого та княгині Інгігерди-Ірини авторства відомого сучасного художника Артура Орльонова.

    Найсвіжіше

    Популярне