Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві цього року розпочнеться будівництво музею Революції Гідності

    Міністр культури України Олександр Ткаченко розповів, що цього року почнуть будувати музей Революції Гідності. Про це пише “Українська правда” з посиланням на Telegram-канал чиновника.

    “Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Саме цього Дня ми можемо нарешті оголосити про початок проектувально-будівельних робіт та будівництво Музею Революції Гідності цього року”, – написав він.

    Міністр повідомив, що задля реалізації задуманого, вдалося домовитися про використання проекту переможців архітектурного конкурсу – німецькою компанією Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH.

    Ткаченко нагадав, що 17 лютого Кабмін погодив 5-річний план заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. А Верховна Рада України проголосувала за постанову, якою підтверджує Революцію Гідності “одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи”.

    “Українська правда” нагадує, у період з 18 лютого по 20 лютого 2014 року у центральній частині міста Києва неопізнаними силовиками було вбито сотню учасників Євромайдану. На честь їхньої самопожертви з’явився термін “Небесна сотня”. Українські правоохоронці розслідують кримінальну справу щодо цих розстрілів та участі в них спецпідрозділу міліції “Беркут”.

    Найсвіжіше

    Популярне