Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Полтавській області спонсор, який збудував храм РПЦвУ, вирішив віддати його ПЦУ

    У селі Келеберда Полтавської області підприємець та меценат Олександр Мороз, який побудував у 2005 році Спасо-Преображенський собор РПЦвУ, передає його ПЦУ.

    Крім того, як повідомляє ресурс РПЦвУ «СПЖ», священник московського патріархату жив у парафіяльному будинку, який теж належить меценату Олександру Морозу, зараз він шукає новий дім.

    Служитель РПЦвУ пояснив, що вони вже домовились про оренду нового приміщення під храм у місцевій сільраді: «Зараз ведуться переговори, щоб орендувати порожнє приміщення в сільраді, де ми будемо проводити богослужіння».

    У московському патріархаті грозяться, що якщо ж власник храму не змінить свого рішення, вони в останній день договору урочисто покинуть свій храм «хресним ходом – з іконами і хоругвами».

    Також віряни РПЦвУ записали відеозвернення у якому просять спонсора не передавати храм ПЦУ, адже московський патріархат – це «віра наших дідів і прадідів». На їх думку передача українській церкві приміщення храму є «гріхом» бо «зруйнує те, що створювалось віками».

    Скріншот із відео

    Найсвіжіше

    Популярне