П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Ужгороді вшанували пам’ять загиблих героїв у російсько-українській війні 2014-2021 рр. до 6-х роковин бою під Дебальцевим

    13 лютого 2021 р., на площі імені майора-розвідника Віталія Постолакі в Ужгороді, духовенство, ветерани АТО та представники громадськості вшанували полеглих смертю хоробрих героїв українських воїнів у російсько-українській війні 2014-2021 рр. та, зокрема, в боях під Дебальцевим 15-18 лютого 2015 р.

    Світлина: Віктор Бедь/фейсбук

    Під час поминального заходу, організаторами якого традиційно виступили Українська асоціація інвалідів АТО в Закарпатській області та крайове товариством “Просвіта”, за духовної підтримки Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної церкви України, зібралися учасники бойових дій на сході України з Ужгороду, Ужгородщини, Перечинщини, Чопу, волонтери, родичі загиблих українських захисників, учасники український національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. ХХ століття, викладачі та студенти Карпатського університету імені Августина Волошина, Ужгородської української богословської академії та Ужгородського інституту культури і мистецтв, учні шкіл, активісти Закарпатської крайової організації Народного Руху України, Закарпатської організації Молодого Народного Руху, Християнсько-народної спілки Закарпаття і небайдужа громадськість.

    Світлина: Віктор Бедь/фейсбук

    Заупокійну літію за полеглими смертю хоробрих і героїв українськими воїнами, добровольцями, волонтерами та полоненими, які віддали свої життя в обороні своїх сімей, всього українського народу, держави України та Української церкви від московсько-путінських окупантів і терористів у російсько-українській війні 2014-2021 рр., відслужив Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський у співслужінні протоєрея Олександра Смоліна та протоєрея Михайла Чабана.

    Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих українських воїнів-героїв, запалили поминальні лампадки і піднесли до підніжжя пам’ятної стели живі квіти.

    Преосвященніший владика Віктор Бедь звернувся до присутніх з духовно-патріотичною проповіддю та благословенням. Також, своє слово до учасників поминального зібрання мали В’ячеслав Харченко, голова Української асоціації інвалідів АТО в Закарпатській області, та Павло Федака, голова крайового товариства “Просвіта”.

    Світлина: Віктор Бедь/фейсбук

    Пресслужба МКЄ ПЦ

    Найсвіжіше

    Популярне