П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві СБУ повідомила про підозру так званому “ексзаступнику міністра інформації” терористичної організації “ДНР”

    У Києві Служба безпеки України затримала так званого “ексзаступника міністра інформації” терористичної організації “ДНР”. У столиці зловмисник працював політтехнологом і піарником проросійських громадсько-політичних структур. Зловмиснику загрожує ув’язнення терміном від десяти до п’ятнадцяти років, або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

    Про це йдеться на офіційній сторінці СБУ у Фейсбук.

    Поплічник бойовиків обіймав вказану посаду у 2014-2016 роках. Він закликав мешканців регіону підтримувати керівництво терористичної організації “ДНР” і підтримати “інтеграцію” тимчасово окупованих територій Донбасу до Російської Федерації.

    Як встановили співробітники спецслужби, згодом “ексзаступник міністра” повернувся на підконтрольну українській владі територію. При цьому, кордон він перетнув з боку РФ та поза встановленими пунктами пропуску.

    Наразі йому вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.110 “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” та ст.258-3 “Створення терористичної групи чи терористичної організації” Кримінального кодексу України.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що СБУ затримала терористів «ІДІЛ», які підробляли паспорти РФ і України. Також, СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до зміни держкордону та захоплення влади.

    Найсвіжіше

    Популярне