Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ прокоментували наміри екс-схиігумена Сєргія Романова подарувати труну митрополиту

    Релігієзнавець Роман Сілантьєв прокоментував озвучені плани позбавленого сану, відлученого від церкви та арештованого колишнього схиігумена Сєргія Романова подарувати труну митрополиту Російської православної церкви Кірілу (Наконечному), пише “Ридус”.

    “Оскільки з храму мене виселили, оскільки ви мене від церкви відлучили, то я прошу передати мою труну митрополиту Кірілу. Відспівувати мене не можна, я перебуваю за гратами, навіщо мені ця труна потрібна”, – пояснив він свій вчинок.

    “Труну Романов може залишити собі, користуватись такими аксесуарами для створення образу “святого старця” не заборонено, а ось хрест і облачення схимника він носить незаконно. У мене виникають питання до співробітників ФСВП (Федеральної служби виконання покарань – ред.), які дозволяють цьому діячу одягатись священником. Вважаю, що СІЗО не місце для маскараду”, – заявив Роман Сілантьєв.

    Видання нагадує, що екс-схиігумен Сєргій Романов перебуває під арештом. Йому оголошено обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: схиляння до самогубства, самоуправство та порушення права на свободу віросповідання.

    Найсвіжіше

    Популярне