Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Сім квартир у Москві й 30 кг золота: один з ватажків терористичної організації “ДНР” сколотив на війні величезні статки

    Бойовик терористичної організації “ДНР” – так званий “начальник центру спецоперацій МГБ ДНР” Василь Євдокимов на прізвисько “Ленін” під час війни на Донбасі неабияк збагатився. Він купив собі сім квартир та земельну ділянку у Москві і щорічно витрачає на відпочинок більш як мільйон рублів. Про це свідчать відео його відпочинку з сім’єю та аудіоперехоплення розмов бойовиків, записане української розвідкою, які опинилися в розпорядженні “Обозревателя”, інформує 5.ua.

    Саме Євдокимову приписують організацію вбивства полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша і полковника ГУР МОУ Максима Шаповала.

    За даними українських розвідників, з 2014 по 2020 рік Василь Євдокимов був начальником “Центру спеціальних операцій” терористичної організації “ДНР”. Він займався мародерством, “віджимав” коштовності і авто в заарештованих і убитих жителів Донецької області.

    За ці шість років Євдокимов купив собі:

    • сім квартир та земельну ділянку у Москві;
    • земельну ділянку площею 20 соток в Алтайському краї;
    • 30 кг золота;
    • 50 колекційних мисливських рушниць;
    • авто категорії VIP на загальну суму 32 млн рублів (майже $500 тис.);
    • став власником частини заводу в місті Скопин ​​Рязанської області.

    Спецслужби перехопили розмову колишнього першого помічника Євдокимова Вадима Долгова (на прізвисько “Пенсіонер”) і головного ката концтабору “Ізоляція” Дениса Куликівського (на прізвисько “Палич”). На одному із записів вони і розмовляють про те, наскільки збагатився Євдокимов.

    Крім того, терористи між собою говорять, що Євдокимов щорічно витрачає на відпочинок близько $13 тис. Отже, українські розвідники встановили, що в серпні 2019 року “Ленін” відпочивав у Ялті в готелі Mriya resort & Spa. За 10 днів, проведених там з сім’єю, він заплатив більш як $16 тис.

    У серпні 2020 року Василь із сім’єю відпочивав в Алушті, в готелі Porto Mare. За відпочинок вони заплатили більш як $8 тис.

    Що відомо про Євдокимова:

    • є одним з творців концтабору в Донецьку в будівлі колишнього арт-центру “Ізоляція”;
    • причетний до знущань над українськими заручниками, куратор російських диверсійно-терористичних груп російських спецслужб;
    • до 2021 року був начальником “Центру спецоперацій” так званого “міністерства держбезпеки” терористичної організації “ДНР”;
    • з 2015 року Євдокимов занесений в базу “Миротворця”;
    • у листопаді 2017 року СБУ назвало Євдокимова відповідальним за організацію вбивства полковника спецслужби Олександра Хараберюша.

    Нагадаємо, бойовики терористичних організацій “Л/ДНР” допомагали схиігумену Сєргію Романову захоплювати монастир у Росії

    Найсвіжіше

    Популярне