Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент США змушений відступити від традицій через російську загрозу національній бепеці

    Президент США Джо Байден має намір відмовити у доступі до даних секретних брифінгів американської розвідки своєму попереднику Дональду Трампу. До цього часу в США існувала традиція – надавати колишньому президентові можливість отримувати поточну інформацію від органів розвідки, пише “Каспаров.ру”.

    В інтерв’ю телеканалу CBS Байден заявив, що Трампа потрібно позбавити доступу до секретної інформації. Президент США аргументував такий крок тим, що Трамп неодноразово негативно висловлювався про роботу американських спецслужб, зокрема про доповіді, присвячені втручанню Російської Федерації у вибори 2016 року.

    Окрім цього, у 2017 році Дональд Трамп попередив очільника Міністерства закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова про операцію терористичного угруповання “Ісламська держава”, тим самим допустив розголошення секретної інформації. Цей випадок підірвав довіру спецслужб США до Трампа.

    Відносини Дональда Трампа і розвідувальних органів США стали досить напруженими. Екс-президент часто критикував представників американських спецслужб. На відміну від Джорджа Буша та Барака Обами, Трамп проводив брифінги похапцем і не так часто, як його попередники.

    Найсвіжіше

    Популярне