Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Духовенство Нікопольського благочиння ПЦУ поговорило з солдатами про запобігання суїциду в армії

    На запрошення командира військової частини А2110 підполковника Олександра Резникова та з благословення керуючого Дніпропетровською єпархією Високопреосвященнійшого Архієпископа Симеона духовенство Нікопольського благочиння ПЦУ відвідало військову частину А2110.

    Священнослужителі звершили молебень до святого великомученика Григорія Богослова з нагоди дня його пам’яті в капличці святого Архистратига Божого Михаїла, що на території частини, і помолились разом з нашими воїнами-захисниками.

    А потім духовенство провело зустріч з бійцями строкової служби на тему запобігання суїциду в лавах Української Армії.

    У розмові з солдатами священнослужителі попередили, що самогубство доволі страшний метод позбавити собі життя і часто цілком адекватні молоді люди, нажаль, граються у смертельну і програшну гру з дияволом. Але зі всякого, здавалось би не вирішеного становища, є вихід: Спаситель, молитва, щирі друзі, близька родина, міркування над Святим Письмом, відвідини храму.

    “Це остаточно вб’є нав’язування страшних думок про суїцид і наміри диявола забрати безцінне і святе – душу!”, – наголосили гості з Нікопольського благочиння.

    Світлини: Igumen Merkuriy Skorohod/facebook

    Нагадаємо, напередодні Дня Захисника України відбулась вже традиційна дружня футбольна зустріч між священиками та парафіянами Нікопольського і Покровського благочиння Православної Церкви України та воїнами нікопольської частини. Поєдинок закінчився перемогою команди Збройних Сил України з рахунком 5:3. “Але в цілому виграла Україна, де Церква та Армія є двома легенями одного організму!”, – підсумував  ігумен Меркурій (Скороход).

    Найсвіжіше

    Популярне