Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Законопроєкт про примусове відселення росіян визнано таким, що не суперечить праву Європейського Союзу

    Комітет Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу дав свій висновок щодо законопроекту №4327, який передбачає можливість примусового відселення росіян.

    Про це пише “РБК-Україна” з посиланням на інформаційне управління ВРУ.

    “Таким, який не суперечать праву ЄС, комітет визнав проект закону №4327 про впорядкування питань, пов’язаних з військовополоненими і інтернованими особами в особливий період”, – йдеться у повідомленні.

    Видання відзначає, що законопроєктом, який у листопаді 2020 року був внесений до парламенту Кабінетом Міністрів України, передбачається примусове відселення у певні визначені місця громадян Росії, які перебувають на території нашої країни у випадку, коли це абсолютно необхідно для забезпечення національної безпеки.

    Нормативно-правовий акт покладає на Службу безпеки України під час особливого періоду виявляти на території України громадян держави-агресора, які становлять загрозу національній безпеці нашої держави, і повідомляти про них Генеральний штаб Збройних Сил України.

    У свою чергу, Генштаб приймає рішення про інтернування (відселення) таких осіб з урахуванням реальних і потенційних військових загроз нацбезпеці.

    Найсвіжіше

    Популярне