Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільниця Мінветеранів обговорила з послом Великої Британії проєкти з підтримки українських ветеранів

    Відбулась офіційна зустріч міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної з Надзвичайною і Повноважною послинею Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляє офіційний сайт урядового відомства.

    Під час діалогу, пані посол зауважила, що Сполучене Королівство та Україна вже мають досвід успішної реалізації проєктів для ветеранів.

    “Приємно зустрітися з вами вперше, щоб дізнатися про ваші пріоритети на посаді міністерки, обговорити потенційні напрямки співпраці, включаючи експертну підтримку”, – сказала Мелінда Сіммонс.

    З боку України, Юлія Лапутіна подякувала за активну підтримку, яку Велика Британія надає громадянам нашої держави, постраждалим від війни на сході України та у боротьбі проти збройної агресії Російської Федерації.

    У повідомленні йдеться, що завдяки сприянню Сполученого Королівства, в Україні розпочала роботу перша цілодобова гаряча лінія Lifeline Ukraine із запобігання суїцидів серед ветеранів та членів їхніх сімей. Шість психосоціальних мобільних команд надали близько 10 тисяч консультацій учасникам бойових дій, а Фондом “Демократичні ініціативи” за фінансування Посольства Великої Британії вивчалися потреби жінок-ветеранів.

    Юлія Лапутіна звернула особливу увагу, що завдяки залученню ветеранів до міжнародних спортивних змагань “Ігри нескорених”, заснованих британським принцом Гаррі, українські захисники, які мають поранення, отримали потужний мотиваційний стимул до участі у цивільному житті.

    “Мінветеранів має стати ефективним у створенні для ветеранів можливостей бути успішною, активною та ініціативною частиною нашого суспільства. Задля реалізації цього ми зацікавлені у продовженні тісної співпраці. Зокрема, за напрямками підтримки реінтеграції та реабілітації ветеранів і членів їхніх родин, реалізації електронних сервісів для ветеранів, розвитку ветеранської дипломатії”, – окреслила напрямки подальшої співпраці Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне