Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінреінтеграції нарощує підтримку телерадіокомпаній, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані території України

    Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України вживає заходів для збільшення підтримки українського телерадіомовлення на тимчасово окуповані Росією райони Донецької та Луганської областей, а також на ТОТ АР Крим і місто Севастополь.

    В офіційному повідомленні, що оприлюднене на сайті відомства, йдеться, що у 2021 році підтримку за рахунок коштів державного бюджету отримають телерадіокомпанії, які здійснюють мовлення на ТОТ України. На цю програму передбачено виділення майже 50 мільйонів гривень.

    “Посилення інформаційної присутності України на тимчасово окупованих територіях – це один з пріоритетів міністерства. Наш підхід, серед іншого, базується на підтримці якомога більшої кількості українських мовників, які виробляють відповідний контент і доносять правду людям, що опинилися в заручниках у окупантів”, – сказав заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ України Ігор Яременко.

    За словами чиновника, ресурси пропонується розподілити на кілька лотів, зокрема, мовлення кримськотатарською мовою на Крим, мовлення українською мовою на Крим, мовлення на тимчасово окуповані райони Донеччини і Луганщини.

    “Ми розуміємо важливість підтримки, зокрема, каналу ATR, традиційною аудиторією якого є представники кримськотатарського народу. Так само потребують підтримки інші канали, які були змушені виїхати з тимчасово окупованого Криму і ОРДЛО”, – розповів Яременко.

    “Народні депутати з Донецької і Луганської областей, які голосували за бюджет, постійно наголошують на підтримці мовлення на Донбасі, адже ситуація там дуже складна. Зараз ми працюємо, щоб якомога швидше запустити прозовий механізм використання коштів, і в діалозі з народними обранцями будемо докладати зусиль, щоб обсяг цієї підтримки збільшився”, – відзначив представник Мінреінтеграції.

    Найсвіжіше

    Популярне