Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В Україні проходять зйомки телестрічки “Чотири брати”, пронизаної російською пропагандою

    На території України можуть відзняти фільм, який ретранслює російські наративи про “громадянську війну” у східних областях держави, пише “Guildhall”.

    Стрічка матиме назву “Чотири брати” (рос. – “Четыре брата”), а її сценарій досить чітко змальовує російських окупантів у героїчному ракурсі, при цьому, дискредитує Збройні Сили України.

    Згідно режисерського задуму, фільм висвітлює історію чотирьох братів українців, які розділені війною. Двоє з них стали ворогами, воюючи по різні боки. Третій був усиновлений американцями і намагається зрозуміти суть конфлікту, у який втягнуті його брати. Четвертий прикутий до інвалідного візка внаслідок нещасного випадку і намагається вберегти родину.

    Поряд з тим, джерело видання “Guildhall”, якому вдалось особисто ознайомитись зі сценарієм, повідомляє, що у фільмі чітко проглядаються російські стратегічні тезиси про “громадянську війну в Україні”. Окрім цього, кінострічка зображає героями учасників незаконних збройних формувань та лідерів тоталітарного режиму Російської Федерації.

    Окрім цього, фільм створює у глядача враження, що Збройні Сили України ведуть вогонь по місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури, демонізуючи таким чином захисників України.

    Видання наголошує, що вказаний фільм є ще однією спробою РФ нав’язати західній аудиторії вигідну для Росії позицію щодо російсько-української війни. А той факт, що знімальні роботи будуть виконані на території України, лише підіграють на користь російської сторони.

    Також, “Guildhall” звертає увагу, що режисером та автором сценарію кінострічки є Пітер-Ян Де Пу, який відвідував передові позиції терористичних організацій РФ на Донбасі (батальйон “Восток”) і отримував акредитацію в органах російської окупаційної адміністрації.

    При цьому, описаний пропагандистський проєкт претендує на отримання державної підтримки з боку Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) у розмірі 1,5 мільйонів гривень. Загальний бюджет фільму складає майже 21 мільйон гривень.

    Виробництвом фільму займаються “Ессе Продакшн Хаус” (Україна) та Savage Film (Бельгія). Продюсерами фильму виступають Віталій Шереметьєв (Україна), Наталія Лібет (Україна), Ольга Бесхмельниціна (Україна), Барт Ван Лангендонк (Бельгія).

    Заявлений у Держкіно знімальний період – жовтень 2020 – квітень 2021 року. Прем’єра кінострічки анонсована на травень 2022 року.

    Найсвіжіше

    Популярне