Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії визнали: “Зараз не демократія” і закликали відраховувати з вишів за участь у мітингах

    Директор ульянівської казенної установи “Уряд для громадян” Свєтлана Опєнишева озвучила вимогу відраховувати з вищих навчальних закладів тих студентів, які беруть участь у протестних акціях на підтримку опозиціонера Навального, що проходять у містах Росії, пише “Росбалт” з посиланням на “73Online.ru”.

    Вона закликала відправляти юнаків, які “вимагають змін” на строкову службу до армії, а дівчат – на примусові роботи.

    “Читаю новини. Молодь скандує “вимагаємо змін” (рос. – “требуем перемен”, – ред.). У мене питання – яких? Якби моя воля, видала б указ всіх, хто вимагає змін, а це чимало молоді – юнаків відправила до армії, а дівчат на примусові роботи на благо нашої батьківщини”, – написала Опєнишева у коментарях одного з пабліків.

    “Демократія – добре, але зараз не демократія. Багато дівчат вийшли “потусуватись”, іншого слова не підберу. І прочитала у коментарях – “студентів за таку поведінку – виключати з навчальних закладів”. Повністю з цим згодна. Притягнути до адміністративної відповідальності і на вихід з вишу”, – заявила вона.

    Але надалі сталось несподіване – імовірно, злякавшись власної хороброї заяви, Свєтлана Опєнишева поспішно видалила свій коментар. Та резонанс її слова все ж викликали. Тому, чиновниця вирішила оприлюднити виправдання. Втім, вдалим його назвати важко.

    “Те, що молодь вийшла на вулицю – це свавілля (рос. – беспредел, – ред.), а не демократія. Про демократію – я мала на увазі, що в демократичній державі всі суб’єкти повинні дотримуватись закону і не варто молоді брати участь у незаконних акціях”, – написала вона.

    Отже, добрим сигналом можна назвати те, що самі чиновники в РФ починають визнавати, що демократією в Росії навіть “не пахне”. З іншого боку, неймовірно тривожить факт, що вони цим пишаються і усіляко захищають путінську диктатуру.

    Найсвіжіше

    Популярне