Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Очільниця Мінветеранів обговорила з дипломатами США розвиток ветеранських проєктів

    29 січня відбулась онлайн-зустріч міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін, Директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом та представниками Посольства США в Україні.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства.

    Під час діалогу, Лапутіна наголосила, що Мінветеранів має поступово переходити від пострадянської моделі соціального захисту ветеранів і формувати політику повноцінної реінтеграції захисників України у мирне життя.

    “Одне з головних завдань – побудувати державну систему інтеграції ветеранів як успішних та активних представників громад. Нинішні ветерани – це активне ядро суспільства, яке завжди готове знову стати на захист своєї країни. Наша мета – сприяти їх подальшій реалізації в суспільному житті”, – розповіла вона.

    Міністерка подякувала американським колегам за постійну експертно-консультативну підтримку з питань реадаптації захисників України та  допомогу в  створенні Єдиного державного реєстру учасників бойових дій. При цьому, за її словами, досвід США у вказаних питаннях стратегічно важливий для України.

    У свою чергу, Директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп розповів про Програму психологічної допомоги СЕТА для ветеранів та їхніх родин. Ця програма підтримує ветеранів у період після закінчення військової служби та повернення до мирного життя. Зараз до цієї програми залучено понад 30 консультантів у Києві, Запоріжжі та Харкові, які проводять онлайн-семінари для ветеранів, ветеранок та членів сімей ветеранів із усіх областей України.

    Принагідно сторони обговорили програми, які у США вже показали свою ефективність, і домовились про поглиблення співпраці України та США щодо розвитку ветеранських проєтків.

    Найсвіжіше

    Популярне