Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ відмовилася брати участь у Тижні молитов за єдність християн

    Представники Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату відмовилися від участі в екуменічному Тижні молитов за єдність християн у московському католицькому кафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, відзначає 25 січня «Християнська Росія».

    20 січня центральне богослужіння Тижня очолив архієпископ Павло Пецці. Крім того, з присутніми молився апостольський нунцій в РФ архієпископ Джованні д’Аніелло. У богослужінні взяли участь представники Євангелічно-Лютеранської Церкви, Церкви євангельських християн-баптистів, Церкви адвентистів сьомого дня, Англіканської Церкви, Вірменської Католицької Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Ассирійської Церкви Сходу, а також чиновники з московського уряду.

    Заходи Тижня молитов за єдність християн були скасовані в соборах Преображення Господнього міста Новосибірська і Пресвятого Імені Діви Марії міста Мінська через складні епідеміологічні обставини.

    Тиждень молитов за єдність християн щорічно проводиться Католицькою Церквою з 1966 року; в ній беруть участь представники із близько сімдесяти країн. Цього разу, РПЦ вперше за багато років, проігнорувала таку молитву.

    Найсвіжіше

    Популярне