Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Іспанська поліція припинила богослужіння у храмі РПЦ через порушення карантину

    Віряни Російської православної церкви відзначаються регулярним порушенням законодавства Іспанії, через що місцева поліція змушена вживати рішучих заходів до порушників.

    “Credo press” з посиланням на “Noticia.ru” пише, що іспанські правоохоронці за допомогою безпілотників виявили вірян, які у порушення заходів карантину зібрались 24 січня на недільне богослужіння до храму Серафима Саровського в муніципалітеті Вільяхойса (провінція Аліканте).

    Дрони зафіксували скупчення людей у храмовому дворі, через що на місце вирушили патрулі поліції та Цивільна гвардія Іспанії. На міці події, правоохоронці виявили понад 60 вірян,які зібрались на площі 50 метрів квадратних, що є грубим порушенням вимог щодо дотримання соціальної дистанції.

    Повідомляється, що поліціянти закликали всіх звільнити приміщення храму, а співробітники Цивільної гвардії склали 32 протоколи про серйозне порушення санітарних норм. За вказані порушення іспанським законодавством встановлено покарання у вигляді штрафу розміром від 601 до 30 000 євро.

    Це далеко не перший випадок, коли іспанські служителі правопорядку мають справу з грубими порушеннями вірянами та духовенством РПЦ законодавства.

    Раніше повідомлялось, як восени у тій же провінції Аліканте громада РПЦ влаштувала обряд хрещення на пляжі, у якій взяли участь понад 30 осіб. Це сталось тоді, коли в державі діяли обмеження на групові збори, а саме, було заборонено збиратись групами понад 10 осіб. Поліція була змушена втрутитись, вірян закликали розійтись по домівках.

    Найсвіжіше

    Популярне