Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російського дипломата оголосили персоною нон-грата в Албанії через порушення антиковідних заходів

    Як повідомляє “Полит.ру”, співробітник посольства Російської Федерації в Республіці Албанія Алєксєй Крівошеєв буде висланий за межі держави перебування і оголошений персоною нон-грата.

    Міністерство закордонних справ Албанії обґрунтовує вказане рішення регулярними порушеннями заходів протидії поширенню коронавірусу, які допускав російський дипломат.

    У відомстві наголосили, що з квітня минулого року уряд Албанії постійно отримував скарги на Крівошеєва, який нехтує антиковідними заходами. Міністерство спробувало врегулювати ситуацію під час діалогу з російським послом Міхаілом Афанасьєвим, який навіть запевнив албанську сторону у тому, що порушення припиняться.

    Однак, дисциплінарні заходи кардинально ситуацію не виправили і уряд Албанії не мав іншого вибору, аніж оголосити дипломата Алєксєвя Крівошеєва персоною нон-грата і зобов’язати його залишити територію держави протягом 72 годин з моменту офіційного повідомлення.

    Відомо, що посольство РФ відреагувало на видворення свого співробітника у “традиційний російський спосіб”. Дипломатична установа РФ заявила про необґрунтованість аргументів албанської сторони та звинуватила Уряд Албанії у порушенні міжнародної дипломатичної практики, яке полягало в оприлюдненні імені дипломата, якого буде видворено з країни.

    Найсвіжіше

    Популярне