Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей РПЦ поповнив ряди “псевдомасонської” організації олігарха Малофєєва

    Митрополит Російської православної церкви Даниїл (Доровскіх) очолить регіональне відділення об’єднання “Царьград”, що було створено російським православним олігархом Константіном Малофєєвим на базі спільноти “Двуглавий Орьол”, пише “Credo press”.

    Архієрей зауважив, що на новій посаді він здійснюватиме місію об’єднання організацій російських патріотів та російського казацтва для виконання спільної мети – захисту православної віри та російської вітчизни.

    Митрополит Курганский и Белозерский Даниил, народный собор, Царьград(2021)|Фото: kurganvera.ru
    Митрополит РПЦ Даниїл (Доровскіх) (сидить у центрі). Фото взято з credo.press

    Битва “царьградівців з вітряками” за віру, безумовно, видовище надзвичайно захопливе і дуже симпатичне, але чимало експертів вбачають певні ризики у тому, що архієрей долучився до діяльності дітища Малофєєва.

    Зокрема, місіонер та блогер Андрєй Кураєв висловив думку, дружба з казаками та об’єднання їх навколо єпархії – ідея аж ніяк не нова, а от участь в діяльності неоднозначної спільноти російського олігарха породжує чимало питань.

    Кураєв, зокрема, вказав, що клірик РПЦ не може приймати участь у виборчих процесах, а інтереси Малофєєва та ідея існування “Царьграду” полягають саме у реалізації електоральних спрямувань російського олігарха. А тому, на думку блогера, архієрей міг помилитись, очоливши регіональний підрозділ малофєєвської спільноти.

    “Credo press” також повідомляє, що за коментарями з приводу призначення митрополита Даниїла (Доровскіх) у структуру Малофєєва журналісти звертались до глави Синодального відділу по взаємодії із суспільством та ЗМІ Владіміра Лєгойди. Однак, офіційної відповіді від представника РПЦ отримано не було.

    А тим часом, православний олігарх Константін Малофєєв, який створював “Царьград” отримавши натхнення в історії масонських лож, продовжує схрещувати політику і Російську православну церкву у чудернацьку та химерну структуру, яка у його схибленій уяві буде керувати майбутнім “русскім міром”.

    Найсвіжіше

    Популярне