П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    7 років тому на Євромайдані пролилася перша кров: Беркутівці почали застосовувати бойові кулі

    7 років тому в День Соборності на Майдані незалежності пролилася перша кров. Саме 22 січня в активістів Революції Гідності колишні беркутівці почали стріляти не гумовими, а бойовими кулями. Про це повідомляє “5 канал”.

    Першими Героями Небесної Сотні стали вірменин Сергій Нігоян та білорус Михайло Жизневський. Обох застрелили під час протистоянь на вулиці Грушевського.

    Того дня тяжкого поранення в легені зазнав і житель села Наконечне на Львівщині Роман Сеник. Він переніс кілька операцій. Утім урятувати життя медикам не вдалося. Роман помер 25 січня в одній із київських лікарень.

    22 січня стало фатальним днем і для 66-річного киянина Олександра Бадери. Біля стадіону “Динамо” його сильно побили беркутівці. Через травми чоловік помер 28 січня.

    Також цього дня обірвалося життя ще одного активіста Євромайдану – 50-річного львів’янина Юрія Вербицького. Напередодні просто з палати Олександрівської лікарні, куди чоловік потрапив через поранення, його викрали невідомі. У гаражі неподалік села Гнідин на Київщині – катували. Тіло Вербицького знайшли 22 січня в лісі поблизу Києва.

    Найсвіжіше

    Популярне