“На жаль, такі групи стають популярними серед школярів та студентів – тобто, молодого покоління, яке потребує якісних знань та формування відповідальної громадянської позиції. А популярність таких груп серед молоді формує викривлене уявлення про історію, негативно впливає на імідж держави і сприяє зростанню опозиційних настроїв”, – переконані у Фонді президентських грантів.

На думку розробників “блогу”, проєкт повинен сформувати у цільової аудиторії “правильні” уявлення про історію Росії та “підвищити престиж російської держави”.

Відтепер, голос кожного росіянина, хто вважає, що престиж держави визначається якістю освіти, свободою слова та думки, а також, належним рівнем медичного забезпечення, просто загубиться у потоці скрєп у виконанні “блогу Алєксандра Нєвского”. От тільки вустами князя будуть говорити сучасні російські ідеологи, але аж ніяк учасники подій 800-літньої давності.

Сучасні ідеологи, імовірно, пропустять ту сторінку “альтернативної історії”, у якій йдеться про отримання Алєксандром Нєвскім у вересні 1246 року від монголів Тверського князівства; про переговори з Огул-Гаймиш, регентшою Монгольської імперії, в результаті яких князь отримав великокнязівський стіл із південною Руською землею.

У “блозі”, швидше за все, буде забуто про розпочату ним боротьбу князя зі своїм братом Андрієм за місто Владимир, перемогу у якій “російському національному герою” гарантувала підтримка хана Батия. А також, розробники “не вважатимуть за доцільне” розповісти молоді про підтримку Нєвським у 1262 році золотоординського хана Берке в суперечці з великим монгольським ханом Хубілаєм.

Хоча, з іншого боку, саме такі “героїчні” вчинки і формують внутрішню та зовнішню політику сучасної Російської Федерації.