П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капітан ВМФ Росії викрав з бойового судна бронзові гвинти

    У російському Калінінграді (раніше – німецьке місто Кьонігсберг) відбулась зухвала диверсійна спецоперація, спрямована на підрив боєздатності Військово-морського флоту Російської Федерації. Щоправда, спланована і реалізована вона була не “підступним” Держдепартаментом США і навіть не ЦРУ. Планував операцію і здійснював безпосереднє керівництво її виконанням офіцер ВМС РФ капітан есмінця “Неспокійний” (рос. – “Бепокойный”).

    Про це пише “UA.News” з посиланням на “Інтерфакс”.

    Для реалізації задуму, командир корабля організував групу “спеціального призначення”, яка у потрібний час, коли есмінець стояв на ремонті на суднобудівному заводі “Янтар”, викрала з корабля два бронзові гребні гвинти масою по 13 тон кожен. Вартість вкраденого металу оцінюється приблизно у 39 мільйонів російських рублів (орієнтовно 15 мільйонів гривень).

    Операція планувалась давно і ретельно, на що вказує той факт, що група “спецпризначення” замість викрадених гвинтів примудрилась встановити на есмінець такі ж за розмірами гвинти, щоправда, виготовлені зі значно дешевшого металу.

    Розслідування злочину проводить управління Слідчого комітету Росії по Балтійському флоту РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне