П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ проігнорувала запит ЗМІ щодо збору пожертв на особисту картку митрополита

    У Російській православній церкві вирішили проігнорувати запит журналістів з проханням пояснити ситуацію зі збором коштів на особисту карту митрополита РПЦ Дімітрія (Єлісєєва). Якщо повторний запит також буде залишений без відповіді, то представники ЗМІ рішуче налаштовані надіслати скаргу до Генеральної прокуратури Російської Федерації.

    Про це пише “Zab.ru” з посиланням на “МК Чита”.

    У повідомленні йдеться, що на особистій сторінці соцмережі Фейсбук митрополита Дімітрія (Єлісєєва) вказаний номер особистої карти священнослужителя, на який пропонується надсилати добровільні грошові внески.

    Журналісти “МК Чита” пишуть, що найближчим часом до відповідного підрозділу Московського патріархату буде надісланий повторний запит з проханням оцінити законність сбору пожертв на особистий банківський рахунок архієрея. Якщо у встановлений законом термін відповідь отримана не буде, то Генпрокуратура отримає скаргу на дії релігійної організації.

    Окрім цього, представникам РПЦ нагадують, що раніше співробітник Читинської єпархії був визнаний винним у порушенні федерального законодавства за не надання журналістам інформації у відповідь на офіційний запит.

    Найсвіжіше

    Популярне