Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Паломництво проти коронавірусу: Як РПЦвУ продає путівки до Криму в розпал пандемії

    Сімферопольська і Кримська єпархія так званої «УПЦ (МП)» (РПЦвУ) почала продаж туристичних путівок на літній відпочинок у тимчасово окупованому Криму. Повідомляється, що путівки можуть придбати паломники, які бажають «відвідати православні святині» окупованого півострова.

    Для них передбачено кілька «літніх програм», в тому числі — дитячі табори, з проживанням в західному, східному Криму, а також на ПБК. Про ризики, пов’язані з пандемією COVID-19, в описі програм, а також на сайті паломницького відділу єпархії не повідомляється, передає Крим. Реалії.

    Заклик купувати туристичні путівки до Криму були опубліковані 2-го січня в пабліку паломницького відділу кримської єпархії так званої «УПЦ (МП)» в соціальній мережі «Вконтактє». Зазначається, що «для російських паломників відвідати півострів з літніх програм церкви — це можливість поєднати відпочинок на морі з відвідуванням знакових православних місць на півострові».

    Розміщувати паломників представники московського патріархату планують у чотирьох населених пунктах окупованого півосторва: селищі Новофедорівка Сакського району, Алупці, Севастополі та Феодосії. Кожна програма триває від 10 до 12 днів. Додаткові дні відпочинку паломники можуть оплачувати окремо.

    При цьому інформація про обмеження, пов’язані з пандемією коронавируса, і на сайті єпархії, і в соціальних мережах була відсутня.

    Найсвіжіше

    Популярне