П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Спалять будівлю храму, аби тільки там не були віряни ПЦУ

    Вже понад 1,5 роки у селі Михальча пуста, самотня, занедбана стоїть будівля Храму Успіння Пресвятої Богородиці. Пуста. Саме так. Якби не було прикро, але пустує будівля в якій хрестили немовлят, вінчали молодят, та відспівували сотні мешканців Михальчі які відійшли у вічність. І, справа не в тому, що немає вірян.

    Віруючі є, і в останні роки їх суттєво збільшилося, зокрема тих хто молиться Богу рідною мовою. Чому ж будівля порожня? Частина віруючих, які сповідуючи закони Божі безсумнівно вірили священникам в результаті стали жертвами чужої гри. Той, хто раніше у своїх проповідях лише згадував про сатану, гральні карти, і заборону говорити з “покаяними”, але був з його слів українцем і навіть навколішках співав “Боже Великий Єдиний нам Україну храни” раптом міняє риторику, закриває Храм Божий, сам починає говорити про якісь гоніння, а вірян які залишилися вірні йому (жаль, що не Богу), заспокоює під час одного з візиту “нічого, померзнете трохи, вам це буде зараховано во іскуплєніє грєхов ваших”.

    Тобто, не важливо яке життя живе людина, чи дотримується Законів Божих, важливо тримати Храм закритим, і мерзнути під ним. А керувати блокадою Святині залишає свого ставленика.

    Ставленик. Людина яка за своїм покликанням мали би призивати людей ходити в Храм, тримає його закритим… Оббиває вікна ґратами, встановлює металеві двері, чіпляє камери відеоспостереження. Споруда Храму стає схожою на ізолятор. Кого закрили, Бога? Даремно. Бог у серці? Так, тільки напевно не у всіх. Маючи Бога в серці так не вчиняють. Храм як ізолятор… Єдина відмінність. Ізолятор зовні більш доглянутий.

    На будівлі Храму повністю потрібно замінити покрівлю, на частині покрівлі злущилася фарба з бляхи, частину роз’їла корозія, а з північної сторони дах взагалі зелений від моху, грязі і вологи. Цього не бачить ніхто? Бачуть, але відремонтували склеп, … знайшли собі місце.

    Чому не ремонтують церкву? Ставленик ніяк не збереться повідомити своїм підданим, що вони більше ніколи не зайдуть до храму. Бо храм належить громаді ПЦУ, за перехід до якої проголосувала абсолютна більшість вірян села. І зайти віряни туди зможуть лише з ПЦУ, або ніколи. Споруда дерев’янна, оббита бляхою, підвищена вологість, відсутність потоку повітря – все сприяє розвитку грибкових хвороб та трухлявості деревини.

    За кілька років такого “догляду” 130-річна споруда Храму просто рухне. Або не рухне. Адже ставленик і його піддані обіцяли, що в крайньому випадку спалять будівлю, аби тільки там не були віряни ПЦУ. Спалять…, віруючі? Чому б не відкрити споруду і не правити там службу Божу, навіть почергово як пропонувалося раніше? Відповідь проста. Продалися… Саме так.

    Ті, хто покликані дбати про духовне зростання мирян, перш за все дбають про матеріальне світу цього, жорстоко використовуючи при цьому своїх підданих. Ставленик не ненавидить Україну, йому просто вигідно її не любити. А що ж піддані? А піддані як раби -“Послушание превише молитви и поста”, саме таким лозунгом тримають важелі впливу московські попи. Що тут скажеш: гарний ставленик того, хто в проповідях лиш про сатану і згадував.

    Церква і держава. Церква і держава відокремлені. Це передбачено Конституцією України. Та чи в дійсності це так? Варто нагадати як віруючі УПЦ МП спиняли наших захисників які йшли боронити нашу державу. Свято-Гірську лавру в котрій зберігалася зброя, і послушники якої були охоронцями Гіркіна (за його ж свідченнями), і куди, доречі нещодавно ставленик з підданими збирали допомогу. То ж нема кому допомогти ближче. Знають, що роблять.

    Не забуваймо й духовенство ПЦУ яке було поруч з хлопцями на майдані, сотні священників відбували служіння і ще й сьогодні перебувають на Сході нашоі держави як військові капелани. І в ПЦУ і в РПЦ в абревіатурі є дві спільні літери. ПЦ – Православна Церква. Різняться лише літери “У” Українська” і “Р” -Російська, – оце і є різниця між двома структурами. Все!!! Все інше “томос не такий”, ” батюшка не такий”, “благодаті нема” – не більше ніж пустослів’я неуків.

    На вулиці холодно, зима, віряни ПЦУ мають отоплення в палатці, яку тимчасово адаптували під Храм Божий, а віряни РПЦ як самовигнанці з церкви мерзнуть на холодній бруківці під стінами Храму який свідомо руйнується ставлеником. Бо не дбає про духовне зростання населення, не цього йому потрібно. Лише роздор, неспокій, тривога, і в так нелегкий час. Щоб підбадьорити себе, встановили анімаційну кольорову підсвітку. Заґратована церква у кольорових вогниках як у дискоклубі – розвага ? Для кого? Чи сповна розуму автори таких ідей? , питання риторичне…

    Нарозумтеся!!! Що скажете на суді Божому? – “церкву тримав закритою?” Прихильники РПЦ, задумайтесь поки не пізно, що ви робите? Кому служите? Кому вірите? Ви стоїте під храмом? За що? Коли навіть ваших родичів, які помирають, в нього не заносять? Ви за це стоїте? Так чинять православні? Скиньте з себе це ярмо. Подивіться довкола. В жодній цивілізованій державі немає церковної структури країни окупанта. Лише в обманутих українців.

    Церква має бути врятована від рук загарбників, які її зачинили і тихо руйнують. Відтак відкрити нашу Церкву, нашу пам’ятку архітектури, будівлю з якою в кожного є якісь спогади, – це справа честі кожного віруючого села, кожного патріота нашої держави!

    З нами правда! З нами Бог! Якщо з нами Бог, то хто проти нас?

    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне