Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Дипломати США привітали духовенство і вірян ПЦУ з річницею отримання Томосу

    Посольство Сполучених Штатів Америки в України на власній сторінці у Фейсбук оприлюднило текст привітання на адресу духовенства та вірян Православної церкви України з нагоди чергової річниці від дня отримання Томосу про автокефалію.

    “Вітаємо Православну церкву України з другою річницею отримання томосу про автокефалію! Ми підтримуємо можливість для всіх українців сповідувати релігію відповідно до своїх переконань і без зовнішнього втручання”, – йдеться у повідомленні.

    Своє вітання з нагоди другої річниці здобуття Томосу про автокефалію ПЦУ оприлюднила і тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

    “Вітаємо Православну Церкву України з другою річницею отримання Томосу про автокефалію від Вселенського патріарха Варфолмія І. Здобуття Томосу стало історичним досягненням у час, коли українці визначають своє власне майбутнє. Протягом останніх двох років церкви в Україні та за її межами продовжували визнавати Православну Церкву України автокефальною Церквою під керівництвом Митрополита Епіфанія. Релігійна свобода – це загальне право людини, яке ми підтримуємо в Україні та в усьому світі. Усі члени релігійних груп повинні мати можливість сповідувати свою релігію відповідно до їх переконань і без зовнішнього втручання. У другу річницю цієї історичної події Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку суверенної, незалежної України. І висловлюють найщиріші вітання Митрополиту Епіфанію і всім членам Православної Церкви України”, – зазначила американська дипломатка.

    Нагадаємо, 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій І підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня того ж року, документ було вручено предстоятелю ПЦУ. 3 лютого 2019 року відбулась інтронізація митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

     

    Найсвіжіше

    Популярне