Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На різдвяне богослужіння з моспатріархом Кірілом будуть допускати лише за перепустками

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) планує очолити різдвяне богослужіння у московському храмі Христа Спасителя, втім особисто бути присутнім у храмі поталанить далеко не всім бажаючим вірянам.

    Московська патріархія, вочевидь, вирішила вкотре підтвердити власне реноме “закритого елітного клубу” і анонсувала вхід до храму виключно за запрошеннями.

    Пропуск в рай
    Зображення взято з kasparov.ru

    Про “геніальне рішення” керівництва РПЦ інформує “Каспаров.ру”.

    Прикрившись турботою про здоров’я вірян, російське духовенство попередило: “З метою захисту здоров’я вірян, у першу чергу, осіб старше 65 років та осіб, які страждають на хронічні захворювання, допуск до храму Христа Спасителя буде здійснюватись лише за запрошеннями”, – йдеться в офіційному повідомленні РПЦ.

    “Закритий елітний клуб” РПЦ не повідомив принцип відбору вірян, яким будуть видані перепустки. Можна припустити, що основною вимогою до “кандидатів на відвідування різдвяного богослужіння” є або перебування на високій владній посаді в РФ, або ж наявність заслуг перед Моспатріархією у вигляді щедрих пожертв. Та це лише гіпотеза.

    Найсвіжіше

    Популярне