Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Нова очільниця ОБСЄ відвідає Україну вже у січні цього року

    З 1 січня 2021 року Королівство Швеція перейняло головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Новою очільницею організації стала міністр закордонних справ Королівства Анн Лінде.

    Про це інформує “Голос Америки”.

    Українська делегація для участі у тристоронній контактній групі наголосила, що Швеція “традиційно підтримувала Україну і є одним із найбільших наших друзів”.

    Окрім цього повідомляється, що очільниця ОБСЄ має прибути до Києва вже цього місяця. Символічно, що свій перший закордонний візит у новій якості Анн Лінде планує здійснити саме до України.

    У коментарі від 1 січня міністр закордонних справ Швеції розповіла, що ОБСЄ має вирішити ряд важливих питань, які є серйозним викликом для сучасного світового співтовариства.

    “Конфлікти та кризи, що тривають в регіоні ОБСЄ, включаючи ситуацію, яку ми бачимо в Білорусі, всередині та навколо України і збільшення напруги навколо Нагірного Карабаху потребують постійної спільної уваги нашої організації. Це, природньо, буде в нашому розкладі на початку року”, – йдеться в заяві Лінде.

    “Голос Америки” нагадує, що у 2020 році в ОБСЄ головувала Албанія, а в 2022 році організацію очолить Польща.

    Найсвіжіше

    Популярне